Teman Blog Tintahatiku

19 October 2010

cinta tak perlu dipaksa

video

Cinta Tak Perlu Dipaksa-Budak Kacamata

Jikalau Telah Tersurat
aku Jadi Milikmu
Tiada Siapa Yang Dapat
Menghalang Kenyataan Itu
Hanya Serah dan Berdoa
Moga Tiada Bencana
Mengiringi Perjalanan Kita
Moga Tersisih Noda
ku Berjanji Dengan Sepenuh Hatiku
Kan Memahamimu
Tidak Sedikit Pun Akan Kusakiti
Hati dan Hidupmu
Tidak Mungkin itu Sekali Terjadi
Oh Tidak Mungkin
Tidak Sekali Kan ku Berubah Hati
Berubah Janji
Kuharap Engkau Pun Sama
Jikalau ku Tak Peduli
itu Bukan Maksudku
Untuk Melepaskanmu
Tinggalkan Dirimu
Hanya Ingin Beri Mu
Tenang dan Kebebasan
Kerana Dalam Cinta
Janganlah Terpaksa
Kerana Dalam Cinta
Janganlah Terpaksa


17 October 2010

1 Malaysia sejuta puisi



korang nampak tak banner berseri2 nih? hohoho....
kalo nmpak, jom pakat mai ramai2...hehehe....
kami telah menyediakan puisi sebanyak paling kurang 50 rangkap setiap orang, dengan hasil nukilan sendiri...untuk dipersembahkan kepada sekalian penonton dan dunia sejagat.....program ini merupakan salah satu program Malaysia Book of Record....huhuhuhu....kering otak duk kerah buat puisi sebanyak tuh....gilakkk ahhh.....puisi terpanjang pernah aku buat sampai 10 page....letih la nak mmbacekannye nanti....
isau gak aku...dh la aku jenis darah gemuruh....buatnye aku xleh nk kontrol kt stage tu nnti, mau tak terkojol aku situh....tp xpe...HUKM dekat je kot...hahahaha...xpun IJN pun ade area tu gak....ahaks!!! kalo agak2 gempak sket, terus naik berite kat BERNAMA yg ada berhampiran.....hahahaha......ngokkk ngekkk je....
anyway, hopefully, i can do it!!! huhuhuhu.....mati katok la aku nnti....:-p

kepade kawan2, sahabat handai, rakan taulan, dan kekasih tersayang....jemputlah datang beramai2......hehehe.....

03 October 2010

jangan menangis sayang-safura & oney

video
Sampainya hati mu
Buatku tertunggu-tunggu
Kemana kau sayang
Tidur malam tak menentu
Rindu merindu selama ini
Ku takut kan menjadi kenangan
Aku menangis sayang
Bila kau tiada
Tak sanggup rasanya aku
Berjauhan dari mu
Resah hati ku
Jangan menangis sayang
Ku seperti dulu
Rindu ku hanya padamu
Cinta ku hanya untukmu
Buat selamanya
Kalau padi kata padi
Tidak aku tertampi-tampi
Kalau benci kata benci
Tidak aku nanti terus menanti
Berjanjilah kau sayang
Hanya aku di hati mu
Aku dah berjanji hanya kau di hati

Success - Kerana Cinta Aku Turutkan

best layan lagu ni......ermmmm......dengar...dan....selami erti kata setiap liriknya.....
kerana semuanya benar tentang hati...
setiap hati yang bercinta..itulah nyatanya....
+
+
+

video


Kerana cinta hidupku pun berubah
Cinta mengajarku erti
Kasih rindu dan luka
Tahukah engkau
Betapa aku sayang
Setiap hari kurindu
Dan terbayang wajahmu
Betapa syahdunya
Lumrah dalam cinta
Waktu sedang suka hidup bahagia
Resah dalam cinta
Pedih tak terkata
Bila hati luka jiwa sengsara
Kepada kekasih ku
Ingat pesanku
Jangan kau hancurkan hatiku... Oh..
Engkau dan aku pernah mengukir janji
Untuk terus bersama walau apapun terjadi
Jika ada silap kuharap maafkan lah aku
Demi kerana cinta kau takkan kulupakan
Demi kerana cinta kau takkan kulupakan

Search This Blog